Glüten Hakkında

Gluten, en önemli depolama proteinidir. Birçok tahılda bulunur. Gluten proteini olarak da bilinir ve gıda ile ilgili çeşitli özelliklere sahiptir. Gluten kendi başına çok az besin değerine sahiptir, ancak tatlandırıcılar…

0 Yorum

Siyez Buğdayı: Genetiği Korunmuş, Buğdayın Atası

Dünya üzerinde GDO’lu ürünlerde yaşanan artış, genetiği bozulmamış gıdalara verilen önemi arttırmaktadır. Kaplıca ya da kabulca buğdayı olarak da bilinen siyez buğdayı, genetiği değişmemiş en doğal buğday türüdür ve hibritlerin yaşamasının…

0 Yorum

Unlu Mamüllerin Besin Değerleri

Sağlıklı ve dengeli beslenme için tüketilen yiyeceklerin besin değerlerinin bilinmesi önem taşır. Bu sayede vücudun gereksinimlerine uygun besinler tercih edilebilir. Dışarıdan aldığınız veya evde hazırladığınız tüm yiyeceklerde besin değerlerini inceleyerek…

0 Yorum