Glütensiz Karışık Tohumlu Grisini / Gluten-Free Mix Seed Grissini

154,90

Açıklama

Eşsiz Atıştırmalıklar Dünya’sından MOON’LU MAMÜLLER

Tamamen ÖZEL olarak ve HİÇBİR Katkı Maddesi Kullanılmadan Üretilmiştir.

Gluten Nedir ?

Buğday, yapısında 30’dan fazla farklı protein çeşidi bulundurur. Bu proteinlerin 2 tanesi glütenin ve gliadindir. Gluten (Türkçesi glüten); buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi tahıl ürünlerinin içerisinde bulunan bu doğal proteinin adıdır.

Çölyak hastası, gluten hassasiyeti, gluten alerjisi ve bazı ender görülen deri hastalıklarına sahip olan kişiler glütene karşı değişiklik gösteren ciddi reaksiyonlar verebilir.

Gluten aslında tamamen doğal bir maddedir ancak buğdayın son yıllardaki değişen genetik yapısından dolayı günümüzde insan vücudunun gluteni sindirmesi zorlaşmakta ve glutene karşı hassasiyet artış göstermekte. Ve beraberinde bağışıklık sistemini yorup hastalıklara karşı daha dirençsiz olmamızı sebep olabilir. Özellikle unlu mamulleri çok tüketen kişilerde gluten alerjisi daha sık görülebilmekte.

Gluten Free Ne Demek?

Paketli gıdalarda, kozmetiklerde, kişisel bakım ürünlerinde, ilaçlarda rastlayabileceğiniz “Gluten Free” ibaresi, bu ürünlerin glutensiz olduğu anlamına gelir. Eğer gluten duyarlılığınız varsa, alışverişlerinizde gluten içermeyen ürünleri tercih edebilir, bu sayede glutene bağlı olarak gelişen rahatsızlık hislerini önleyebilirsiniz.

Özellikle, gluten içerikli çay saati lezzetlerine alternatif üretmek isterseniz, glutensiz çeşitleri ile MOON’lu Mamüller Dünyası sizin için.

Glutensiz Karışık Tohumlu Grisini İçindekiler ;

  • %70 karabuğday unu
  • %20 mısır unu
  • %10 pirinç unu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Doğal Ekşi Maya
  • Keten tohumu
  • Mavi haşhaş
  • Ayçekirdeği
  • Çörekotu

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

“Glütensiz Karışık Tohumlu Grisini / Gluten-Free Mix Seed Grissini” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir